Återuppstår med nyponsoppa

Så gör jag ytterligare ett försök att skriva ner här. Det har så klart hänt en hel del sen sist ... Men jag tänker att nytt år betyder att vi lämnar det gamla bakom oss. Läget idag är förkylt, eller början på. 

Visste ni att ett nypon innehåller det rekommenderade dagliga intaget av C-vitamin? Så är det. Brist på C-vitamin kan leda till förkylning och i värsta fall sjöbjugg. Sjöbjugg visar sig bland annat genom blödningar i munnen (och på kroppen tror jag). Oavsett; detta fantastiska nypon! Finns överallt, är ätligt, och ändå låter vi det förgås! Men nu skall det bli ändring på det  . Det är enkelt att göra egen nyponsoppa, men eftersom de inte mognar förrän nästa höst får en fuska lite. Nedan får du recept på hemmagjord nyponsoppa med fyra ingredienser.

0.5 dl nyponskalsmjöl
0.5 msk potatismjöl
1-2 msk rörsockerör 
6 dl vatten
Blanda ingredienserna i kastrull. Låt koka upp under omrörning. Ta från plattan när nyponsoppan börjat tjockna. Häll upp och njut! (Kan drickas varm eller kall). 


Att äta | |
Upp