Spara. Återanvända. Lista.

Jag följer ekomorsans spår. Detta är vad jag har gjort för att spara och återanvända den senaste tiden.
- Rensat ut köket på onödiga prylar
- Rensa ut garderoben och gjort om så det är mer organisation på alla prylar.
- Gjort om ett skåp till pyssel och kreativt skåp, där har vi allt från papper och gem och pennor till saker som kan återanvändas, ex presentpapper, snören och tygslattar. Jag har använt gamla glassburkar, turkiskyoghurtburkar osv att lägga grejerna i.
- Lämnat det utrensade till loppis vars vinst går till barnhem i Ukraina.
- Slängt mina slitna tygskor, men sparat skosnörena och satt på ett par andra tygskor som innan bara stått i garderoben. På detta har jag sparat ca 200:- eftersom jag inte behöver köpa nya vårskor.
- Köpt två par jeans på loppis för 80:- istället för nya för 400:-
- Vi har fått ny spis som är energisnål.
-Vi bakar allt vårt bröd själva.
- Jag försöker släcka lampor i rum vi ej är i.
- Vi har stängt av några element nu när värmen har kommit.
- Vi storhandlade och det mesta på extrapris på ica för två veckor sedan. Det kostade sammanlagt 1300:- .Vi har nu mat för resten av månaden.
- Vi köper ett pendlingskort att dela på istället för två. Istället laddar vi ett busskort med den summan som behövs för de dagarna vi åker samtidigt. På detta har vi denna månaden sparat 1300:-.
- Jag delar kurslitteratur med en klasskompis, alla böcker är lånade. På detta sparar jag ca 1000:- (minst).
- Jag har satt frö till tomater och kryddor. Krukorna jag använde mig av är från när vi har köpt sallad i kruka eller färska kryddor i kruka. Alltså har krukorna inte kostat mig någonting. Fröna köpte jag i Lund på rea, 8:- eller 5:- / påse. Ekologisk jord kostade 30:- . Jag gjorde egna namnskyltar till fröna av sugrör och gamla julkort.
- Jag köpte glasögon på kampanjpris 250:- de billigaste skulle annars ha kostat minst 500:-
- Jag köpte två kokböcker och tre skönlitterära böcker för 300:- på rean. Egentligen behövde jag bara en av kokböckerna (som handlar om hur man gör egen korv) men jag ville gärna ha den andra kokboken och jag vill gärna läsa de tre pocketböckerna jag köpte. Tanken är att sedan ge bort pocketböckerna i present. Jag köpte också prinsessans kokbok för 60:- i Lund. Detta var också lite onödigt eftersom jag fick ett ex av F i födelsedagspresent. Men jag inbillar mig att det var en bra affär och att jag kan tjäna nån hundralapp på att sälja om några år.
- En sak jag skall tänka på tills nästa månad är att köpa ett pendlingskort (student) för hela skåne, det kostar 840:- och jag hade denna månaden tjänat på att köpa det istället för att betala per resa.
- Jag har köpt tidningen "äkta mat" eftersom det stod om olika mjölsorter i den. Kanske onödigt eftersom den kostar 65:- men, men.
- Jag har sökt stipendium till min och saras bokidé. Möjligheten för att få det är liten men ändå. Man kan alltid hoppas!
- Igår pantade vi och fick ca 100 :- att handla för. Vi köpte då bland annat kokosmjölk och hallon att göra smoothie på.
Att ha en vardag | |
Upp