Hemmagjord pasta

Åkte från Martina till mamma och vi har haft ett slappedygn med film, tjabb och idag jättegod mat. Mamma lärde mig göra carnelloni. Det låter så fint och svårt, men som för det mesta får tvkockarna det att verka som atomvetenskap från yttre rymden. I själva verket kan du göra pastadeg av en del vatten, dubbelt så mycket mjöl, lite olja och salt. Degen ska inte vara kletig! Låt stå i kyl ett tag. Mamma gjorde röra av krossade tomater, bacon och nötter från förra julen. Kokade samman allt tills vattnet kokat bort. Sedan kavlade vi ut degen, skar rektanglar, la fyllning (den ska vara kall) i ett streck i mitten på degrektangeln och rullade ihop den, täppte igen kanterna m hjälp av en gaffel. Mamma hade också gjort ostsås av överbliven ost, mjölk, olja, mjöl och kryddor som vi hällde över pastarullarna. In i ugnen på ca 200°c tills maten fått färg. Ät och njut! Kan tänka mig det är gott med exempelvis färsk spenat till. Vi hade rivna morötter!
Att äta | |
Upp