Slängihop-gryta

Eftersom pengarna lyser med sin frånvaro nu sista veckan innan pengar handlade jag med omsorg igår. 200:- räckte till middagar hela helgen (och nån dag till), jäst till att baka bröd & pålägg, snus å nötter. Jag köpte rotfrukter & slog till på billiga grytbitar (JA svenskt kött, aldrig annat!). Sen kalaset har vi haft en hiskeli massa rödvin över så dagens middag blev långkokt gryta efter vad skafferiet tillät. Alltså rot frukter, gul lök & purjolök, vitlök, timjan, smoked paprika, svårt pepparkorn, enbär, lagerblad, krossade tomater, tomatpure & rött vin. Jag försöker laga mat på känsla, lära mig vilka smaker som funkar ihop, koktider & mängder efter hur det smakar, luktar & ser ut. Jag är för otålig för recept & tycker inte mat skall vara något bara experter kan. Tänk på husmoras tid! Innan tjocka vita gubbar tog över den offentliga matlagningen! (Nåväl, jag älskar att titta på matlagningsprogram) En slängihop-gryta & alldeles för mycket choklad en torsdag när hemtentan är klar var ett bra firande!

Att ha en vardag | |
#1 - - Queen of Kammebornia:

Vad gott! Jag känner igen situationen, att koka soppa på en spik. Och det är så fint att man ofta kan få till något riktigt gott med nästan inga pengar. Det kan bli fest med ganska enkla medel och oftast den bästa festen :) Kram!

Upp