Matinköp och cigaretter

Idag fick vi hem en glad överraskning på posten. Eller, glad och glad. Vi har handlat för 2000:- på ICA under en viss period och fick därför 6 gratisvaror att hämta ut.
Ett paket te, som egentligen kostar 28:-
En sillburk som egentligen kostar 16:-
En 500ml handtvål som egentligen kostar 24:-
En burk majonnäs som egentligen kostar 21:-
Servetter som egentligen kostar 22:-
Spagetti som egentligen kostar 12:-
Vi hade förmodligen inte köpt servetterna själva, och inte teet heller eftersom vi har så mycket hemma. Men det var en glad överraskning, det tillsammans med lite andra rabatter gjorde att vi sparade 153:- vilket verkligen behövs den här månaden! Wohoo! Jag skulle hämta ut den vegetariska kebaben också, men den fanns inte i sortimentet så får leta vidare i de andra affärerna häromkring efter den. Många bäckar små liksom.
 
Å andra sidan bjussa jag tjejerna jag skriver b-uppsatsen med på fika så där försvann 34:- av vinsten direkt. Men det var det verkligen värt! Hittade även billigt kaffe och eko-citroner, de sistnämnda är bannemig inte billigt i jämförelse med giftiga citroner men eftersom vi lagt av med morgonjucien och istället dricker citronvatten så spar vi mellan 25:- och 40:- i veckan på bara det. & jag vill ha ekocitroner eftersom de ligger i vattnet med skal & allt, som vi sedan dricker. Återigen, många bäckar små!
 
Jag försöker öka min medvetenhet om vart pengarna tar vägen, och vart man kan dra in på. Inte för att jag är särskilt bra på att spara pengarna och så, men för att kanske ändra på vissa vanor till det bättre. Spar vi in på en grej kan vi exempelvis börja med å köpa mer eko eller ta oss en utflykt någonstans då och då. Min stora last är rökningen. Rökningen förstör både mig och ekonomin och miljön. Därför känns det så dubbelmoral att förespråka och kämpa för mindre gifter, bättre råvaror och ett moderjordvänligare liv. Sanningen är den att jag har försökt sluta röka tre gånger de två senaste åren. Alla tre gångerna har det fungerat bra de två första månaderna. Jag blir lite irriterad i början men saknar inte rökningen i sig särskilt mycket. Det som hänt efter de två månaderna är att jag har gått in i depression. Och då talar vi inte om "lite deppig". Mitt och F:s förhållande höll på att krascha i vintras, mycket på grund av den här depressionen. Gången innan det bröt jag ihop totalt och insåg det inte själv osv. Jag önskar varje dag att jag aldrig började röka som 15 åring. Det är det mest idiotiska jag har gjort i mitt liv. På alla plan! Jag skall sluta röka. Men först måste allting annat vara stabilt i livet. Jag måste läsa på mer, och jag måste prata med en läkare om det här. Det är nämligen så att en viss procent blir deprimerad när de slutar röka. Depressionen kan pågå från någon månad upp till ett år. Och det fungerar helt enkelt inte för mig just nu. Jag måste hålla mig över ytan! Men, det är en dålig vana jag har och det är jag väl medveten av. Så var det avklarat.
Att ha en vardag | |
Upp